Petacchi: "Ik weet dat ik klaar ben"

Frank (franklop)

Alessandro Petacchi won in 2005 Milaan - San Remo. In de sprint op de Via Roma was de Italiaan toen de snelste. Dit jaar mikt Petacchi op een tweede winst in La Primavera, al was zijn voorbereiding niet optimaal. Tijdens een training voor de Tirreno - Adriatico knalde hij op een bloempot, waarna zijn kin gehecht moest worden.

"Ik weet dat ik klaar ben," zegt de sprinter van Lampre in Het Nieuwsblad. "Ik denk dat ik weer op het niveau ben van voor de val. Die tuimelpartij kwam heel ongelegen. Ik vond net dat ik zo goed bergop reed in Calabrië"

In 2005 won Petacchi dus de eerste grote voorjaarsklassieker. Het belangrijkste voor hem is dat je er voor zorgt goed voorin te zitten. "Het is niet zo moeilijk om er in de laatste rechte lijn bij te zijn. Hoe je daar belandt, dat is de vraag. De Primavera is een heel lange wedstrijd, 300 kilometer. Soms denk je: "Ik ben goed". Tot de Capi er aan komen en dan begrijp je wat het zal kosten om te winnen. Maar als ik me voel zoals vier jaar geleden..."