[Six Nations] Klinische Ierse overwinning op Wales

ChiefBigFoot

Tijdens het weekend van zaterdag 13 maart en zondag 14 maart vonden de vierde serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Ierland en Wales.

Ierland - Wales 27-12

Ierland heeft in een overvol Croke Park Wales weten te verslaan. Het duel stond vooral in het teken van de honderdste wedstrijd van Brian O'Driscoll voor Ierland. Onder aanvoering van diezelfde O'Driscoll vloog Ierland er direct vanaf de aftrap in met als gevolg een penalty na drie minuten. Sexton, die Ronan O'Gara weer verving als nummer tien, miste echter. Aan de andere kant was het wel direct raak. Wales zette even aan en kreeg ook een penalty welke via Stephen Jones benut werd. Nadat Sexton de tweede Ierse penalty wel wist te benutten gingen de Ieren helemaal los.

Byrne van Wales werd naar de sin bin gestuurd en dat bleek een cruciale factor in het scoreverloop te zijn. O'Driscoll zette goed door en wist de bal bij Earls te krijgen die de eerste try van de wedstrijd maakte. Niet lang daarna kon man of the match Tomás O'Leary de tweede Ierse try maken. Omdat Sexton beide conversies niet wist te benutten bleef Wales geloven in een mogelijke overwinning. Door twee penalty's aan beide kanten was de ruststand 16-6 in het voordeel van Ierland. In het eerste deel van de tweede helft zocht Wales nadrukkelijk naar een try, maar verder dan nog een penalty van Jones kwamen ze niet. Ook wist Ierland via Sexton nog een penalty te maken, zodat de voorsprong op Wales gelijk bleef.

De dreiging van Wales bleef aanhouden totdat Earls in de zestigste minuut zijn tweede try van de dag maakte. Sexton wist echter alweer de conversie niet te benutten, terwijl Stephen Jones even later zijn vierde en laatste penalty van de dag benutte. Met slechts enkele minuten te gaan maakte Sexton echter nog wel een dropgoal. Dit bleken de laatste punten van de wedstrijd te zijn. Door deze overwinning maakt Ierland nog altijd kans op de eindoverwinning, maar men is wel afhankelijk de resultaten van Frankrijk, dat morgen tegen de nummer vijf van de huidige ranglijst, Italië, aantreedt.

Ierland
Try's: Earls (2), O'Leary
Penalty's: Sexton (3)
Drop-goal: Sexton

Wales
Penalty's: S. Jones (4)