[Gerucht] DS 2 even krachtig als GameCube

Cengizhan (CengizMan)

Nintendo mag dan wel meerdere malen hebben ontkend dat er nieuwe uitgave van de Nintendo DS zou zijn, maar of dat ook zo is, is natuurlijk maar de vraag. Tijdens de GDC zou Raymond Padill van Rpad gesproken hebben met een ontwikkelaar die wat te vertellen wist over een nieuwe handheld. Hij zou namelijk de specificaties van de "DS 2" bezitten. Als we de bron moeten geloven, kunnen we de volgende specificaties voor het systeem verwachten:

- De DS 2 heeft een accelerometer.

- De DS 2 zal net als zijn voorganger twee schermen bezitten. Deze zullen echter niet zo ver uit elkaar staan, waardoor ontwikkelaars het als één scherm kunnen gebruiken.

- De devkit voor het systeem zal hetzelfde zijn als die van de GameCube. Ontwikkelaars die al eens voor de GameCube of de Wii hebben ontwikkeld, zullen dus geen moeite hebben met het ontwikkelen van games. Ook de specificaties zullen ongeveer gelijk zijn.

- Een boel ontwikkelaars zullen hun eerste DS 2-games aan het einde van dit jaar al af hebben. De Nintendo DS doet het nog steeds goed, dus Nintendo zal de release van de handheld wellicht uitstellen. Mogelijk kondigen ze de DS 2 toch tijdens de E3 aan. Mocht dit het geval zijn, dan verschijnt het systeem aan het einde van dit jaar.