GPDA stelt beslissing voorzitter uit

Jorn (existenz)

De Grand Prix Drivers' Association heeft besloten om dit weekend geen beslissing te nemen over het aanstellen van een nieuwe voorzitter. De samenwerking van Formule 1-coureurs wil dit nu pas doen tijdens de volgende race in Australië. Pedro de la Rosa heeft als huidige voorzitter aangegeven dat hij niet langer voorzitter wil zijn nu hij een racestoeltje bij Sauber heeft voor dit seizoen. Hierdoor moet de organisatie dus op zoek naar een nieuwe voorzitter.

De organisatie zal echter wel moeten stemmen over de vraag van de la Rosa om af te mogen treden. Omdat de coureurs echter veel moesten bijpraten sinds de laatste vergadering van vorig seizoen en de bijeenkomst met FIA-president Jean Todt die nog op de agenda stond, heeft de GPDA besloten de beslissing uit te stellen.

"Ik heb het twee jaar met plezier gedaan en zou graag zien dat iemand anders mijn positie overneemt", aldus de la Rosa. "Er zijn coureurs beschikbaar met meer tijd die zich volledig kunnen richten op het voorzitterschap en die hebben we nodig. Ik ben blij met wat ik bereikt heb als voorzitter, maar nu vind ik het tijd dat iemand anders het overneemt. Ik hoop dat de leden het met mij eens zijn en iemand anders aanwijzen als voorzitter."