Hockeycoach: "Australiërs aan zuurstofapparaat"

Redactie

Na de nipte 2-1-nederlaag in de halve finale tegen Australië, had Michel van den Heuvel het gevoel dat er meer had ingezeten. "Het laatste kwartier was totaal voor ons", zei de bondscoach.

"We hadden nog wat over voor de verlenging. Het is mooi om te zien dat een ploeg als Australië, die toch bekend staat als een superfit, er helemaal doorheen zit. Er zaten jongens op de bank met een zuurstofapparaat. Maar helaas viel de gelijkmaker niet."

De Brabander vond ook dat zijn strijdplan goed had uitgepakt. "Je weet dat die Aussies veel druk zetten in de openingsfase. Wij konden dat onderdrukken door met hoge ballen via de zijkant uit te verdedigen. Zij kregen wel kansen, maar wel steeds met veel van onze verdedigers om zich heen. Dat deden we dus goed."

Een kant-en-klare oorzaak voor de nederlaag kon Van den Heuvel kort na afloop nog niet geven. "In zulke wedstrijden moet je in de eindfase effectief zijn en het vernuft hebben een corner te halen of iemand vrij te zetten. Wij zijn volledig de strijd aangegaan, maar misschien hadden we in die eindfase net iets scherper kunnen zijn."

Voor Oranje is het zaak dat iedereen het hoofd weer fris krijgt voor de strijd om het brons, zaterdag tegen Engeland. Van den Heuvel: "We willen het toernooi goed afsluiten. We verdienen het om derde te worden."