De Graafschap ziet begroting met een miljoen stijgen bij promotie

Jeffrey

De Graafschap ziet zijn begroting bij promotie naar de Eredivisie stijgen van tien tot elf miljoen euro. Dat maakte directeur Henk Bloemers dinsdag wereldkundig.

In Doetinchem is men niet verontrust over het mislopen van de titel in de Jupiler League. De preparaties zijn al in volle gang. "Een club als De Graafschap moet altijd verschillende scenario's bedenken, voor zowel de Ere- als de eerste divisie", legt Bloemers tegenover Omroep Gelderland uit.

"Ondanks de economische crisis zal ons budget stijgen bij promotie", continueert de bestuurder. "We zullen elke wedstrijd zo goed als uitverkocht zijn en ook krijgen we meer sponsor- en tv-gelden. In de eerste divisie verkopen we al 9500 kaarten, de binding in de regio is groot."

De Superboeren staan stijf bovenaan in de competitie, met tien punten voorsprong op naaste belager sc Cambuur, dat maandagavond nog met 3-0 werd verslagen. "We staan er goed voor, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Maar we moeten nog zeven wedstrijden spelen."

De levenskansen in de Eredivisie zijn volgens Bloemers groot. "We denken dat onze concurrentiepositie ten opzichte van clubs als Willem II, Roda JC, VVV-Venlo, Sparta en ADO Den Haag iets beter wordt. Zij moeten terug in de begroting en wij zullen een klein sprongetje maken. Wat ook een voordeel is voor ons, is dat de spelerssalarissen omlaag gaan."