Bridgestone: "Sauber heeft bandenvoordeel"

Peterselieman

Het Formule 1-team van Sauber mag hopen op een goed resultaat in de Grands Prix. Bandenfabrikant Bridgestone heeft bekendgemaakt dat de C29 goed met de banden omgaat. Hierdoor gaan de banden minder snel achteruit en kan het team in de langere runs gemiddeld sneller rijden.

Dit jaar biedt het beter omgaan met de banden een F1-team vele voordelen. Zo kunnen er in de kwalificaties zachtere banden worden gebruikt, omdat de coureurs met het rubber moeten starten waarmee hun snelste tijd in Q3 hebben gereden. Daarnaast is in de race consistentie een belangrijk punt. De top vier-teams zullen elkaar niet veel ontlopen, maar Sauber is hierin afwijkend.

"We hebben de data van vele teams vergeleken en kijkend naar de vier snelste teams is hun bandenslijtage vrijwel gelijk. Zodra ze het startgewicht van 150 kilogram hebben, dan is er zowel bij de harde als de zachte band weinig verschil, dus we zullen een vrijwel gelijk tempo kunnen verwachten. Sauber is echter veel consistenter." zei de directeur bandenontwikkeling van Bridgestone Hirohide Hamashima.

Bahrein zal niet zwaar worden voor de banden, maar Sauber kan wel interessante strategiën tentoon gaan spreiden. Zo kan het Zwitsere team meer risico gaan nemen. "Met een makkelijke auto kun je dat doen. In Barcelona zal het interessant worden, omdat het circuit zwaar is en de zachte band maar één ronde meegaat voordat deze in de race hard achteruit gaat."