God of War III kostte 32 miljoen euro

Kevin (KoosyNL)

De ontwikkeling van God of War III heeft 32,2 miljoen euro (44 miljoen dollar) gekost. Dit heeft John Hight, hoofd-productontwikkeling Sony Santa Monica Studios, gezegd in een interview met de Amerikaanse website Giant Bomb.

"Momenteel zijn we bezig de discs te drukken. Dus we zijn zo goed als klaar. We hebben nog enkele landen die we van exemplaren moeten voorzien deze week. We hebben 32,2 miljoen euro uitgegeven om God of War III te maken. Geloof het of niet, maar dat paste precies binnen ons budget."

Een groot deel van het budget ging naar de ontwikkeling van de game. Aan het eerste deel in de serie werd met dertig man gewerkt, en dat aantal werd voor God of War II verdubbeld. "Nu hebben we God of War III afgerond met 132 man. Vooral op het gebied van de graphics en het grafische design hebben we flink uitgepakt."

In God of War III zal Kratos het wederom op moeten nemen tegen de goden en halfgoden uit de oudheid. De nadruk ligt op de grove wijze waarop Kratos een einde maakt aan zijn vijanden. Op dit moment is er een gratis demo te downloaden van God of War III, waarmee gamers een voorproefje kunnen krijgen van datgene wat komen gaat.

God of War III zal op 19 maart uitkomen. Er verschijnt een normale editie en een speciale editie voor de echte diehard fans.

'God of War III' kostte 32 miljoen euro
God of War III kostte 32 miljoen euro (Foto: Novum)