Kargbo: "Groenendijk mocht me niet"

Denny (nyny83)

Ibrahim Kargbo is tegenwoordig niet meer dan bankzitter bij Willem II. De middenvelder uit Sierra Leone is zijn situatie zat en wil weg uit Tilburg.

Voor zijn plek op de bank geeft Kargbo een opvallende verklaring. De schuld ligt volgens hem bij de inmiddels vertrokken trainer Fons Groenendijk. "Natuurlijk ben ik gaan nadenken over wat ik verkeerd deed. Aan mijn voetbal kon het niet liggen, dus dan is het iets anders", vertelt Kargbo aan het Algemeen Dagblad. "Volgens mij is er slechts één optie. Kijk, Fons is een Ajacied. En in 2007 miste Ajax in de laatste speelronde de titel, omdat er met één doelpunt verschil te weinig van Willem II werd gewonnen. Ik stond toen namens Willem II in het veld. Ik denk dat hij me vanwege het verspelen van dat kampioenschap nooit mocht."

Kargbo, die nog een éénjarig contract heeft na dit seizoen, ziet geen toekomst meer voor zichzelf in Tilburg. "Alle plezier ben ik bij Willem II verloren. Ik wil niet meer op de bank zitten. Zoals het nu gaat, trek ik het niet langer. Inmiddels ben ik 27 jaar oud en ik wil wekelijks voetballen. Dus kan ik beter in de zomer vertrekken." Op de vraag waar de middenvelder dan wel aan de slag wilde antwoordde hij: "Dat maakt me niet uit. Nederland of ergens anders. Als ik maar mijn centjes krijg en kan spelen."