Donkey Kong wereldrecord verbroken

Fabian (Pannenkoek3000)

Een 35-jarige plastisch chirurg uit New York heeft het wereldrecord in Donkey Kong gevestigd. Hank Chien heeft een score behaald van 1.061.700 en versloeg hiermee voormalig kampioen Billy Mitchell.

Over Billy Mitchell is enige tijd geleden nog een documentaire verschenen waarin hij de strijd aanging met Steve Wiebe om het wereldrecord in handen te krijgen. Mitchell had drie jaar, sinds 2007, een record staan van 1.050.200 punten.

Met zijn 35 jaar is de nieuwe wereldkampioen Hank Chien een jonge rot in het vak. In een interview met Twin Galaxies, een website over records in videogames, laat Chien weten dat hij tot voor kort nog nooit echt Donkey Kong gespeeld had.

"Zoals velen ben ik begonnen met het spelen van Donkey Kong toen ik de documentaire 'The King of Kong' had gezien", legt Chien uit. "Voor die tijd had ik in heel mijn leven slechts een potje gedaan. Ik weet nog dat ik niet eens voorbij het eerste deel kwam en dacht 'Dit spel zuigt'."

Chien begon de game serieus te spelen in november 2008. Zijn record vestigde hij op een oude arcadekast in New York. Na 2 uur en 35 minuten spelen, bereikte hij een reeds bekende bug, de 'kill screen', die het spel automatisch beëindigde. Chien had toen al genoeg punten verzameld om het wereldrecord te verbeteren.

Er is een nieuwe King of Kong
Er is een nieuwe King of Kong