Agent gewond door vluchtende automobilist

Redactie

Een agent is gisterenavond in Nederhemert gewond geraakt toen hij werd meegesleurd door een auto bij het controleren van de bestuurder. De automobilist was aangehouden voor te hard rijden, maar probeerde weg te rijden toen hij bij een blaastest ook door de mand viel. Toen de agent dat probeerde te beletten werd hij meegesleurd.

De bestuurder was aan de kant gezet op de Bergsche Maasdijk in de Gelderse plaats. Daar is de maximale snelheid 60 kilometer per uur, maar de automobilist werd daar met een lasercontrole geklokt op 108 kilometer per uur. Vervolgens werd ook een blaastest bij hem afgenomen, waarbij hij betrapt werd.

De politieman had zich over de bestuurder heen gebogen terwijl de auto wegreed. De auto botste vervolgens tegen een tegenligger, waarna een worsteling ontstond tussen de automobilist en de lichtgewonde agent. De automobilist slaagde erin uit de auto te komen en een weiland in te vluchten. Hij is spoorloos.

De agent liep schaafwonden en kneuzingen op en heeft zich door een dokter laten behandelen. Hij heeft aangifte gedaan. De bijrijder in de auto bleef, net als de inzittenden van de andere auto, ongedeerd.

De politie heeft de gegevens van de gevluchte automobilist en verwacht hem binnenkort aan te houden.