[Update] Portal 2 officieel aangekondigd, met co-op

Pheno

Update:

Zojuist is bevestigd dat de game naast singleplayer ook een multiplayer co-op functie zal bevatten. Of dit speciaal ontworpen levels zullen zijn is nog niet bekend.


Oorspronkelijke bericht:

Het blad GameInformer heeft het al op de cover van volgende maand staan: Portal 2 komt er aan. Niet veel later heeft ook Valve zelf via Steam laten weten dat het spel in ontwikkeling is.

Het originele Portal is een puzzelspel dat zich afspeelt in een gebouw. De bedoeling van elke puzzel is om een bepaald eindpunt in dat gebouw te bereiken. Dit doe je door middel van de Aperture Science Handheld Portal Device, een toestel dat in staat is om portals te creëren op bepaalde vlakke oppervlakken. Deze openen nieuwe paden om ergens anders uit te komen. Als we de cover bekijken lijkt het er op dat we in het tweede deel ook buiten mogen gaan spelen met de Portal Gun.

De teaser van het blad belooft nieuwe gameplay en met meer details over het verhaal. Zo gauw het blad uit is zullen we je laten weten wat de details zijn, hopelijk is er dan ook meteen een releasedatum.

 

Op de site van Steam staan er in het bericht ook letters onderstreept. De fans van het eerste deel zijn al druk aan het puzzelen wat er voor boodschap in verborgen zit. Mocht je mee willen puzzelen: de onderstreepte letters zijn: drattmannh0nee. Wat valt er te winnen? Eeuwige roem!

Portal 2 Cover