Baguette: "Wil in het najaar GP's rijden"

Frank (franklop)

Net als Nederland is ook België weer niet vertegenwoordigd in de Formule 1. Echter is Bertrand Baguette vastberaden om nog dit seizoen zijn debuut te maken in de koningsklasse van de autosport. Hij heeft daarbij de hulp nodig van het Belgische bedrijfsleven om genoeg sponsoren achter zich te krijgen.

"Ik ben er niet bij in de eerste grand prix', maar ik ga wel zeker naar Bahrein om me er te laten zien aan de teambazen," aldus Baguette tegen Sporza. "Ik ben ervan overtuigd dat er in de loop van het seizoen wel plaatsen zullen vrijkomen."

"Met mijn manager werk ik hard om het budget rond te krijgen. Hopelijk beseffen Belgische bedrijven welke impact mijn deelname aan de F1 kan hebben. In het ideale geval kan ik de GP van Spa op 29/08 rijden en daarna het seizoen volmaken. De Formule 1 blijft dus mijn prioriteit."

Desondanks sluit de Belg, afgelopen seizoen winnaar van het Formula Renault 3.5 kampioenschap, deelname aan een ander kampioenschap niet uit. "Ik sluit een alternatief kampioenschap zoals de IndyCar Series of de Superleague Formula niet uit. Ik moet immers in vorm blijven zodat ik er sta wanneer er zich een kans aandient in de Formule 1."