Xabi Alonso: "Real Madrid is volwassen geworden"

Olga Kroeders

Vroeg in het seizoen versloeg Sevilla Real Madrid met 2-1. Komend weekend staat de tweede ontmoeting op het programma. Xabi Alonso heeft de tegenstander alvast gewaarschuwd: "Ze krijgen een ander Real Madrid te zien."

De Spaanse international kan zich de nederlaag nog goed voor de geest halen. "We speelden nog maar net samen toen we Sevilla tegen kwamen eerder dit seizoen, maar we zijn inmiddels gegroeid en meer volwassen geworden", aldus Xabi Alonso op een persconferentie.

De voormalige speler van Liverpool sprak over het zware programma dat De Koninklijke tegemoet gaat. "We weten dat het duel met Barcelona heel belangrijk is", vervolgt hij. "We moeten ons nu focussen op Sevilla, vervolgd door Olympique Lyon en daarna Valladolid. We moeten niet te ver vooruit kijken want dat kan gevaarlijk zijn.

De midddenvelder haalde de wedstrijd al aan: Real Madrid - Olympique Lyon. De nummer twee in de Spaanse competitie moet woensdag op eigen veld een 1-0 achterstand zien weg te werken om de kwartfinales te bereiken. "We hebben nog negentig minuten tegen Lyon in het Bernabeu. Ik heb er vertrouwen in dat we de achterstand kunnen ombuigen."