WTCC welkom op Zandvoort

Marjo (Muck)

Erik Weijzers, baas van Circuit Parc Zandvoort, verklaarde tegenover Autosport.nl dat de WTCC-organisatie van harte welkom is op het circuit als het raceweekend in Mexico niet door zou kunnen gaan: "Als alles kan onder redelijke voorwaarden, zullen wij de uitdaging zeker aangaan.".

Door de gevolgen van de overstromingen in Mexico werd eerder al gemeld dat het raceweekend vrijwel zeker niet door kan gan. De lokale overheid kan namelijk de veiligheid van de coureurs en het publiek niet garanderen. Op de WTCC-kalender die op de website van FIA te vinden is, is het weekend in Mexico inmiddels al uit de lijst geschrapt.

Drie jaar geleden was de WTCC nog in Zandvoort te bewonderen en mocht het toernooi een andere locatie zoeken, dan staat CPZ daar zeker niet negatief tegenover. Weijers: "Wij zijn nog niet benaderd door KSO, de organisatie van WTCC-promotor Marcello Lotti. Het weekend van 10 en 11 april is natuurlijk heel kort dag, maar waar een wil is zou een weg moeten zijn. Maar dan zullen er wel goede (financiële) afspraken met KSO gemaakt moeten worden. Het is natuurlijk een bijna onmogelijke opgave om een dergelijk evenement in vier weken tijd nog te gaan promoten. Geluidstechnisch moet het kunnen, het is ons in 2007 ook gelukt. Het is alleen zo dat er dan slechts een beperkt raamprogramma kan plaatsvinden. Dit omdat we de beschikbare geluidsdagen voor 2010 al voor andere evenementen gebruiken. Het weekend van 10 en 11 april is overigens bij ons het eerste DNRT-weekend van 2010, dus ook hier zal nauwkeurig naar gekeken moeten worden."

De kans dat de WTCC daadwerkelijk op CPZ gehouden gaat worden, acht Erik Weijers klein: "Maar zeg nooit nooit! Als het kan onder redelijke voorwaarden, dan zullen wij natuurlijk zeker de uitdaging aangaan.".