Lagerbäck: "Met Nigeria is de halve finale zeker mogelijk"

Jeffrey

Lars Lagerbäck is sinds kort bondscoach van Nigeria. De Zweedse keuzeheer heeft ambitieuze plannen met de Afrikanen tijdens het komende WK in Zuid-Afrika.

Lagerbäck legt de lat hoog voor zijn elftal. Hij hoopt met Nigeria tot de halve finale te reiken. "Ik denk dat we heel ver kunnen komen", pretendeerde Lagerbäck tegenover de BBC. Lagerbäck werd aangesteld, nadat onder meer Guus Hiddink en Louis van Gaal lieten blijken geen trek te hebben in de baan bij Nigeria.

"De halve finale? Dat is zeker mogelijk. Er loopt zo veel kwaliteit rond, nu moeten we er een team van maken", vervolgde Lagerbäck. "Je begint altijd aan een toernooi met de overtuiging dat je meedoet om de eindzege." De Zweed zal alleen tijdens het WK de Nigerianen onder zijn hoede hebben.

"In het verleden is het in de voorbereiding vaak niet helemaal goed gegaan. We moeten ervoor zorgen dat elk detail is afgestemd voordat we in mei verzamelen voor het trainingskamp." De manschappen van Lagerbäck nemen het in de groepsfase op tegen Argentinië, Zuid-Korea en Griekenland.