Vande Velde wil weer ritzege in Parijs - Nice

Frank (franklop)

Tegen zijn gewoonte in zal Christian Vande Velde dit jaar niet in de Ronde van Californië starten. De Amerikaan van Garmin heeft ervoor gekozen om meer voorbereidingskoersen in Europa te rijden. Dit verliep echter niet helemaal volgens plan, omdat de Amerikaan ten val kwam tijdens de Ronde van de Algarve.

"Ik was betrokken bij een valpartij in de met Gert Steegmans, viel op mijn enkel, die flink gekneusd raakte," aldus Vande Velde nummer acht van de Tour de France van 2009. "Er is niet veel nodig om je van de rails te krijgen, maar in deze tijd van het jaar kan je ook vrij makkelijk weer herstellen. Als ik dan toch moet vallen, dan het liefst in februari."

"Ik kon vorige week een tijdje niet fietsen, wat bepaald niet ideaal was, en ik begin net weer wat te rijden. Maar je weet in deze tijd maar nooit en misschien heeft een beetje rust me wel goed gedaan."

Deze zondag gaat Vande Velde van start in Parijs - Nice, waarin hij vorig jaar een etappezege boekte. "Als ik zoiets kan herhalen, zou dat ongelooflijk zijn. Dat was een geweldige overwinning die ik echt nooit zal vergeten."