Hamilton: "Ferrari grootste concurrent"

Peterselieman

Lewis Hamilton ziet voor het nieuwe Formule 1-seizoen Ferrari als belangrijkste concurrent voor het kampioenschap. De McLaren-coureur vindt dat zijn team en Ferrari een goede wintertest achter de rug hebben en dat mogelijk de pikorde in de sport weer hersteld is.

"Het is erg moeilijk in te schatten welk team op dit moment over de snelste auto beschikt. Als ik iemand moet aanwijzen, kies ik voor Ferrari. Op dit moment lijken zij het snelst," zei Hamilton tegenover de Britse media. "Maar enkele andere renstallen zijn niet ver weg. Daarmee doel ik naast McLaren op Red Bull, Mercedes, BMW Sauber en Force India. Veel hangt af van hoe de banden zich houden tijdens de lange runs."

De Britse wereldkampioen uit 2008 is blij met het verloop van de wintertests. "Het begon allemaal niet zo goed, want we kwamen de eerste dagen veel tekort ten opzichte van Ferrari. Sindsdien hebben we ons flink weten te verbeteren. Op de laatste testdag heb ik een race-simulatie gedaan en zowel de balans van de auto als de genoteerde tijden waren prima. Dat was een welkome opsteker. Goed voor het vertrouwen ook."