Voormalig agent sterft in zelf aangestoken brand

Bram (vulli)

Een 63-jarige man is afgelopen zaterdag dood aangetroffen in een grotendeels afgebrand huis in Kameoka City in Japan. De voormalig agent had het huis zelf in brand gestoken. Er moest DNA-techniek aan te pas komen om de man te identificeren.

Het slachtoffer is Masao Sakai. Hij was een voormalig lid van de politie van Kyoto. Volgens de politie is de man met een tank vol olie naar het huis van de zus van zijn ex-vrouw gegaan om daar over financiële zaken te praten. Toen er een ruzie uitbrak gooide hij de olie in verschillende kamers van het houten huis. Daarna stak hij de brandbare vloeistof aan.

Het vuur verzwolg ongeveer 170 vierkante meter aan oppervlakte voordat brandweermannen de vlammen onder controle hadden.

Er waren nog vijf andere personen in het huis aanwezig. Masahito Nishimura en zijn vrouw Toyoko, beiden 59 jaar oud, zijn in het ziekenhuis opgenomen met brandwonden. Hun toestand is stabiel. De vrouw (32) van hun oudste zoon zat samen met twee kleinkinderen in de leeftijd van vier en negen jaar in bad. Zij konden aan het vuur ontsnappen zonder daarbij gewond te raken. De zoon zelf was aan het werk op het moment van de brandstichting.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Het voorval wordt behandeld als poging tot moord.