[WK Hockey] Overzicht dag 2

Frank (franklop)

Vandaag werd in New Dehli de tweede dag van het wereldkampioenschap hockey afgewerkt. Hieronder vind je de verslagen en uitslagen van de wedstrijden die vandaag gespeeld werden.


Nederland – Argentinië

Duitsland – Zuid-Korea

Wereld- en Olympisch kampioen Duitsland begon moeizaam aan WK in India. Tegen Zuid-Korea werd maar net een verrassende nederlaag vermeden: 2-2.

Al na drie minuten was het raak voor de Zuid-Koreanen. Hyun Hye-Sung pushte raak vanuit een strafcornervariant, 0-1. Twaalf minuten later scoorde Nam-Yong Lee knap want bijna vanaf de linkerachterlijn en met zijn backhand, 0-2. Het was een droomstart voor de Koreanen die zo hun favoriete tactiek konden blijven spelen: leunend op de verdediging en via de counter gebruik maken van de fouten van de tegenstander.

De Duitsers liepen zich voor rust stuk op de rode Koreanse muur. Zo ook Martin Häner die zowel bij een strafcornervariant als de rebound de Zuid-Koreaanse doelman Lee Myong-Ho op zijn weg vond. Ondertussen hadden de Duitsers hadden geluk dat Yoon Sung-Hoon (voorlangs) en Seo Jong-Ho (over) bij counters van Zuid-Korea het vizier niet scherp kregen in de buurt van doelman Max Weinhold.

Pas een kwartier na rust keerde Duitsland terug in de strijd via een knappe maar dubieuze goal van de jonge spits Florian Fuchs, 1-2. De slimme Benjamin Wess scoorde de gelijkmaker na knap voor bereidend werk van Matthias Witthaus, 2-2. De Koreanen kregen maar liefst drie grote kansen op meer dan een punt. Onder meer Nam Yong Lee kreeg de bal echter niet achter de Duitse doelman Max Weinhold

Canada – Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is het WK met een overwinning begonnen. De Black Sticks versloegen Canada met 3-2. Rotterdam-speler Ryan Archibald tekende vier minuten voor tijd voor de winnende treffer.

Canada begon wervelend aan het WK. De ploeg die in 1998 voor het laatst op een mondiale eindstrijd aanwezig was, opende al na dertig seconden de score. Aanvaller Nick Pearson profiteerde van een rommelige situatie in de cirkel van Nieuw-Zeeland. De Black Sticks begonnen slecht aan het duel en hadden in de openingsfase geluk dat Canada niet verder uitliep.

De eerste schotkans voor Nieuw-Zeeland leverde gelijk een treffer op via Priyesh Bhana, de vervanger van thuisblijver Simon Child. Defensief geklungel bij de Kiwi's leidde de 2-1 van Canada in. Philip Wright stond vogelvrij in de cirkel en schoot tegen keeper Kyle Pontifex op. De Nieuw-Zeelandse goalie was de bal echter kwijt, waardoor Wright de bal alsnog eenvoudig in het doel werkte.

Nieuw-Zeeland zette steeds meer druk op het Canadese doel. Gevaarlijk werd het pas toen de eerste corner werd versierd. Nick Haig pushte vanaf kop cirkel feilloos raak (2-2). Na de gelijkmaker bleven de Black Sticks druk zetten. Het oude Canada, waar HGC'ers Rob Short en Ken Pereira hun driehonderdste interland speelden, kwam nog maar sporadisch in het stuk voor. Een hard schot van Rotterdam-speler Ryan Archibald gooide de wedstrijd in het slot (3-2).

Stand groep A

# Land Duels Gew. Gel. Ver. Goals v. Goals t. Punten
1 Nederland 1 1 0 0 3 0 3
2 Nieuw-Zeeland 1 1 0 0 3 2 3
3 Duitsland 1 0 1 0 2 2 1
4 Zuid-Korea 1 0 1 0 2 2 1
5 Canada 1 0 0 1 2 3 0
6 Argentinië 1 0 0 1 0 3 0