Silooy nieuwe coach Dayton Dutch Lions FC

Jeffrey

Oud-international Sonny Silooy is aangetrokken als coach van het Nederlands-Amerikaanse voetbalteam Dayton Dutch Lions F.C.. Silooy zal a.s. woensdag 3 maart om 18:30 officieel worden gepresenteerd in Bo Cinq te Amsterdam.

De ex-professional heeft 25 interlands op zijn naam staan en is ruim 21 jaar verbonden geweest met Ajax. In totaal speelde hij veertien seizoenen voor de Amsterdamse club. Met Ajax werd hij zevenmaal Nederlands Kampioen, won drie keer de KNVB- beker, de Europa Cup II cup, de UEFA- cup, de Champions League, de wereldbeker voor clubteams en de Europese Super Cup. Ook voetbalde Silooy bij Matra Racing Paris, Arminia Bielefeld, De Graafschap en GVV Unitas. In 2002 is hij als professioneel voetballer gestopt en ging verder als trainer. Van 2005 tot en met 2008 was hij jeugdtrainer van de A1-junioren bij Ajax, waarna hij tot 2009 hoofd jeugdopleidingen bij de Young Boys in Haarlem was. Het afgelopen jaar was Silooy voor GR8 Industries werkzaam als technisch en tactisch adviseur van jonge spelers en voetballers in de Eerste Divisie en Eredivisie. Nu is hij klaar om het Amerikaanse avontuur aan te gaan. "Een unieke uitdaging. Bij Dayton Dutch Lions F.C. kan ik meewerken aan het opbouwen van een nieuwe ambitieuze profclub. Dit komt als een geschenk uit de hemel", Aldus Silooy.

De clubeigenaren Erik Tammer en Mike Mossel zijn erg enthousiast over de komst van Silooy. ''Sonny is een trainer met veel ervaring. Hij heeft een fantastische voetballoopbaan achter de rug en veel prijzen op zijn conto geschreven. Door zijn achtergrond is hij in staat om dicht bij de spelers te staan. Mede hierdoor denken wij dat Sonny een zeer geschikte coach is voor Dayton Dutch Lions F.C.''