Ontwikkelaars ook getroffen door PS3-problemen

Victor (albedo)

De problemen voor Sony lijken zich verder op te stapelen, was er vanochtend al het bericht dat veel PS3 niet meer op PSN konden, nu klagen verschillende ontwikkelaars dat hun debug-units in een eindeloze opstartcyclus blijven zitten. Het is een ander probleem dan mensen thuis ervaren, maar beide problemen lijken wel met elkaar in verband te staan.

De problemen met de oude PS3-modellen lijken los te staan van het PlayStation Network, mensen die niet met hun console op internet zitten ondervinden namelijk ook problemen. Het euvel lijkt te worden veroorzaakt door de interne klok van de PS3. Een paar pientere gebruikers van NeoGaf denken dat het waarschijnlijk met het schrikkeljaar te maken heeft. 2008 was een echt schrikkeljaar, 2010 is dit echter niet, maar wellicht dat de interne klok van de PS3 dit wel als zodanig heeft herkend en dat hierdoor het probleem is ontstaan.

Sony laat via haar Twitter weten dat PS3-slim gebruikers nergens last van hebben. Het bedrijf is hard bezig om het probleem te lokaliseren en op te lossen. Laten we hopen dat alle PS3-bezitters weer snel volwaardig van hun console kunnen genieten.