Rossiter had ook bij US F1 getekend

Peterselieman

Naar nu blijkt had Team US F1 naast José Maria López al een tweede coureur vastgelegd. Voormalig Honda-testcoureur James Rossiter heeft in december al een contract bij het Amerikaanse team getekend, maar het nieuws werd nooit officieel bevestigd. López werd in januari aangekondigd door US F1.

Zowel Rossiter als López moesten bij US F1 acht miljoen dollar meebrengen, waarvan het merendeel voor de start van het seizoen betaald moest zijn. Het management van Rossiter nam volgens SpeedTV begin februari contact op met het team om te kijken of de financiën nog op orde waren. Toen de garanties er niet kwamen haakte de Brit uiteindelijk af.

Enkele dagen later werd bekend dat ook López naarstig op zoek was naar een stoeltje en dat US F1 de grid in Bahrein niet zou gaan halen. Het team heeft inmiddels de FIA benaderd met het verzoek om pas volgend jaar de Formule 1 te mogen betreden. López zit nu zonder stoeltje omdat de onderhandelingen met Campos Meta mislukt zijn. Rossiter heeft na het avontuur in de Verenigde Staten een nieuw contract op zak: hij gaat in de Indycars racen voor KV Racing.