Nuyens: "Tegen lekke banden kan ik niet op"

Olga Kroeders

Rabo-renner Nick Nuyens maakte afgelopen zaterdag een zeer sterke indruk in de Omloop het Nieuwsblad. Desalniettemin kreeg hij tot driemaal toe een lekke band en moest toezien hoe zijn oud-ploeggenoot Juan Antonio Flecha de overwinning pakte.

"Drie lekke banden, daar kan ik niet tegenop. De eerste keer dat ik lek reed, was vroeg in de wedstrijd. Geen ramp. De tweede keer was in de afdaling van de Taaienberg. Dat was het slechtst mogelijke moment. Maar ik ben blijven rijden en slaagde erin om terug aan te sluiten bij de voorwacht van het peloton," aldus de Belg tegenover Het Nieuwsblad. "Ik stond even later opnieuw langs de kant met materiaalpech. Zowaar een nog slechter moment. Dit is balen! Want de benen waren super. Zo zie je maar dat je zelfs met superbenen nog naast de prijzen kan vallen."

"Maar ik krijg veel vertrouwen van ploegleiding en ploegmaats. In Kuurne-Brussel-Kuurne ben ik afgestapt, want ik was nog niet gerecupereerd van de Omloop. En daarbij: dat rotweer, jong! Ik bevroor gewoon. Maar kom, ik probeer alleen het positieve te onthouden. Ik wist dat ik goed was, maar niet dat ik zó goed was. En dat is een prettige vaststelling," besloot Nuyens.