Marcellis: "Maak nu even pas op de plaats"

Olga Kroeders

Nog niet zo heel lang geleden scheen de zon in de loopbaan van Dirk Marcellis. Bij PSV was hij een vaste keus centraal in de verdediging, hetgeen hem een selectie voor het Nederlands elftal opleverde.

Momenteel zijn het echter donkere wolken die zich samenpakken boven de jonge Limburger. Trainer Fred Rutten gunt Marcellis weinig speeltijd bij PSV. Tegen RKC Waalwijk (5-1) mocht de verdediger gisteren eindelijk weer eens opdraven. "Het is lastig om je te bewijzen als je op de tribune of op de bank zit", aldus Marcellis na afloop tegen Sportweek.

"Daarom ben ik blij met iedere invalbeurt die ik krijg. Want zo lang het team blijft winnen, kan ik moeilijk tegen de trainer zeggen dat ik moet spelen." Voor zijn terugval heeft Marcellis geen passende verklaring. "Ik ben snel omhoog gegaan en maak nu even pas op de plaats, zo zie ik dat. Natuurlijk wil ik spelen, maar ik ben nu vooral iedere training bezig om mezelf te verbeteren."

Bij zijn toekomst in Eindhoven heeft Marcellis nog niet uitgebreid stilgestaan. "We komen net uit de winterstop... Volgend seizoen is nog ver weg. Maar er moet voor mij persoonlijk wel wat gaan veranderen, natuurlijk. Maar ja, als je niet speelt heb je niet zoveel te vertellen. Aan de andere kant ben ik pas 21 jaar en zie ik nog genoeg ruimte voor verbetering. Ik moet er nu voor zorgen, dat ik er straks weer sta."