Mathijsen: "Ruud wil vooral in optimale conditie raken"

Olga Kroeders

Gaat Ruud van Nistelrooy nu wel of niet mee naar het WK in Zuid-Afrika? Deze vraag blijft maar rondzingen in Nederland. Volgens Joris Mathijsen, teamgenoot van Van Nistelrooy bij Hamburger SV, is het WK helemaal niet zijn eerste bron van zorg.

"Dat het WK nu een item is, komt doordat die vraag honderd keer per dag wordt gesteld", zegt de verdediger in De Telegraaf. "Hij wil vooral in optimale conditie raken, zijn oude topvorm halen en dan nog lekker twee jaar voetballen."

Van Nistelrooy maakte in januari de overstap van Real Madrid naar HSV om meer speelminuten te maken en op die manier weer in beeld te komen voor het Nederlands elftal. Daarvoor moet hij naar eigen zeggen wel eerst fit, sterk en in vorm zijn. Voorlopig is daarvan nog niet veel sprake. Tegen VfB Stuttgart imponeerde Van Nistelrooy met twee treffers bij een invalbeurt, maar voor het overige kwam hij nog niet veel in actie namens HSV.

"Ruud heeft niet echt een blessure", weet Mathijsen. "Hij heeft te snel te veel willen doen. Het is een terugslag in de opbouw om fit te worden, een hapering. Als hij eenmaal fit is, komt de rest vanzelf wel."