McClaren: "Eerste half uur beste voetbal in tijden"

Olga Kroeders

FC Twente-trainer Steve McClaren zag gisteren weer wat terug van het FC Twente van voor de winterstop. De Tukkers wonnen in eigen huis van NEC (2-1). Volgens de Engelsman was het moeizaam maar zag hij ook een goed eerste half uur.

McClaren toonde zich lange tijd ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. Druk gebarend, waarbij hij eenmaal onderuit gleed, toonde hij zijn ongenoegen. Een laat doelpunt van goudhaantje Bryan Ruiz voorkwam puntenverlies in de Grolsch Veste.

"Het was over negentig minuten gezien een verdiende overwinning, maar moeizaam was het wel", zei McClaren na afloop. "Ik had liever gezien dat we de kansen in het eerste half uur, toen we het beste voetbal sinds hele lange tijd speelden, beter hadden benut. Dan waren we niet in de problemen gekomen. Nu speelde de vermoeidheid, verklaarbaar na een Europese wedstrijd, ons parten.''

NEC-trainer Wiljan Vloet had gehoopt op meer in Enschede. "We hadden het eerste half uur geen schijn van kans, maar daarna is de zaak goed opgepikt en hoopte ik zelfs op een puntje. Heel sneu dat we dat uiteindelijk toch uit handen hebben gegeven."