Vertonghen: "Ik gun Luis die goal wel"

Olga Kroeders

Jan Vertonghen leek vanmiddag tegen FC Utrecht (4-0) een doelpunt te maken. Zijn doelpoging werd echter van richting veranderd door Luis Suárez, die het doelpunt op zijn naam kreeg. Voor de Belg maakt het echter niet uit wie het doelpunt op zijn naam krijgt.

Vertonghen leek bij de 4-0 zege van Ajax op Utrecht de openingstreffer te maken. Maar zag aanvoerder Suárez het doelpunt op zijn naam krijgen. "Ik weet niet of het bij een speler van FC Utrecht ook een eigen doelpunt was geweest. Maar ik maak er geen punt van. Ik gun het Luis wel", zei Vertonghen tegen de NOS. "Hij heeft de doelpunten meer nodig dan ik."

De Belgische verdediger zag dat zijn ploeg het moeilijk had in de eerste helft tegen een degelijk FC Utrecht. "Tot die rode kaart (Jan Wuytens, red.) konden we moeilijk de vrije man vinden. Als we voorin kwamen raakten we ook direct de bal meteen kwijt. Aan de andere kant hebben we ook weinig weggegeven. Toen we met 4-3-3 gingen spelen ging het beter", zei Vertonghen.

Na de zege op Utrecht kijkt de Belgisch international met vertrouwen uit richting de topper met PSV. Maar eerst moet 'angstgegner' Sparta Rotterdam verslagen worden. "Ja, vorig jaar hebben we daar een pak slaag gekregen. We missen nu ook Luis, die is geschorst. Maar als we PSV willen achterhalen moeten we ook deze wedstrijden winnen. PSV heeft ook een lastig programma", besluit Vertonghen.