Maart: dé gamesmaand

Mday

Een nieuwe maand staat voor de deur en op gamesgebied kan het niet stuk. Een aantal langverwachte releases maken deze week al hun opwachting. We lichten de grootste releases even toe.

Week 1: Slecht gezelschap van een stille jager

De vijfde maart is al meteen erg druk, want er komen bijna meer games uit op die dag dan in een maand. Het begint met succesnummer Battlefield: Bad Company 2 (PC, Xbox360, PS3). De game staat voor zowel PC als Xbox360 als eerste in de lijst. De moderne oorlogsgame (FPS) geeft de speler de kans op verschillende manieren de strijd aan te gaan met de Russen of Amerikanen. In de (voor PC nieuwe) Frostbite engine kan alles kapot, wat uitdagende gameplay met zich meebrengt. Hierop volgt Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic (PC). De superrealistische oorlogsimulatie waar de speler aan het roer staat van verschillende duikboten heeft weer een nieuwe versie klaarstaan. In de game kan de speler historische zeeslagen naspelen, waarin de uitkomst heel anders kan worden dan oorspronkelijk in de geschiedenisboeken staat. Als je het helemaal strategisch wilt aanpakken, dan biedt de vijfde maart nog een RTS als kers op de slagroom. Supreme Commander 2 (PC, Xbox: 19 maart), de opvolger van de gelijknamige en uiterst succesvolle serie staat in de startblokken. De opvolger komt met wat interessante vernieuwingen, dus vergeet vooral niet de demo van Supreme Commander 2 uit te proberen. Over demo's gesproken: de Just Cause 2 demo zal ook in deze week te downloaden zijn.

Week 2: Met een vleugje Japanse fantasie

De eerste release van week twee zal de westerse editie van Final Fantasy 13 (PS3 én Xbox360) worden; op 9 maart ligt deze JRPG in de winkels. De game biedt CGI en roleplaying zoals we dat van de serie gewend zijn. Samen met een berg vernieuwingen zal het avontuur ruim 50 uur pret meebrengen. Wil je weten welke vernieuwingen? Kijk gauw naar de special. Ook de volgende release zal zijn roots in Japan hebben: op 12 maart verschijnt Yakuza 3 (PS3). Deze gangstergame biedt niet alleen een flinke stad om te verkennen, maar ook weer de typerende gevechten, achtervolgingen en brute actie die we kennen van deel 2. Het lijkt wel de maand van de sequels en add-ons, want als laatste van de week krijgen we op 19 maart Dawn of War 2: Chaos Rising (PC). De uitbreiding van de tactische RTS zal een nieuw 'ras' introduceren in de vorm van de Chaos Legion. Een nieuwe singelplayercampagne en extra units voor alle andere rassen zit daar natuurlijk bij.

Week 3: In de schaduw van een God

De 19e maart staat deze week centraal. We trappen af met de allerlaatste Command and Conquer: Tiberian Twilight (PC). De apocalyptische RTS zal een hele nieuwe gameplay met zich meebrengen, maar vergeet vooral de mooie tussenfilmpjes van Kane en consorten niet. De volgende uitbreiding in het lijstje is Dragon Age: Origins - Awakening (PC, Xbox360, PS3). Met de uitbreiding op de Bioware-RPG kun je twee nieuwe metgezellen oppikken, naar een nieuw gebied reizen en de Grey Wardens opnieuw opbouwen. Hierop volgt een van de eerste games die géén voorganger heeft: Metro 2033 (PC, Xbox360). Deze FPS gaat over overlevenden van een nucleaire oorlog die zich nu schuilhouden in de metro van Rusland. Deze setting moet samen met verbluffende graphics een nieuwe ervaring maken. Hekkensluiter is dé release van de maand voor velen (met een PS3): God of War 3. De brute actiegame gaat nu zijn debuut maken op de PS3, waardoor de gevechten, het bloed en de actie nog beter van het scherm spetteren.

Week 4: Een tropisch koninkrijk

Ook hier houden we een algemene datum aan: de 26e maart. De maand loopt ten einde, en nog worden we overvallen door goede games. Just Cause 2 (PC, Xbox360, PS3) staat klaar om met belachelijke actie een eiland onveilig te maken. De third-person shooter belooft ons een grijphaak, een parachute en heel veel wapens - wat wil je nog meer? Ook deze game is te bewonderen in onze special. We gaan gauw verder met The Settlers 7: Paths to a Kingdom (PC). De RTS belooft deels terug te gaan naar zijn roots, met enkele drastische veranderingen zoals victory points. Hierop volgt Pokemon HeartGold en SoulSilver (DS), de remake van de GBA versies van Gold en Silver. Last but definately not least krijgen we Red Steel 2 (Wii). De game belooft beter te voldoen aan de verwachtingen die we hadden bij Red Steel 1.

Dit is natuurlijk niet alles, hoewel we hier al dagenlang zoet mee zullen zijn. We wensen jullie in ieder geval veel succes!

Spel en datafouten voorbehouden. Vooral in dit bericht kunnen fouten sluipen. Heb je een opmerking over de inhoud van deze post, meld dit dan in het feedback forum. Zo kunnen we de comments gebruiken voor dingen als 'OMGWTF GOW3!!een'. Bij voorbaat dank.