Wenger over blessure Ramsey: "Dit is onacceptabel"

Olga Kroeders

Arsene Wenger was niet bepaald in een goede stemming na de 1-3 zege bij Stoke City. De zware blessure van Aaron Ramsey betekent opnieuw dat Arsenal een jonge speler voor lange tijd kwijt is.

"We weten alleen dat het een ernstige blessure is. Aaron wordt zo snel mogelijk naar Londen gebracht om te kijken of hij een spoedoperatie moet ondergaan", reageert Wenger tegenover SkySports. "Hoe lang hij eruit ligt, weten we nog niet. Maar het zal zeker voor lange tijd zijn."

De Franse manager raakte al eens eerder iemand kwijt door harde overtredingen (Abou Diaby en Eduardo). "Ik geloof niet in toeval als je dit zo vaak meemaakt als wij. We weten dat veel ploegen ons fysiek willen aftroeven, maar dit heeft niets met fysieke krachten te maken. Dit is onacceptabel."

Het incident met Ramsey en 'dader' Ryan Shawcross gebeurde halverwege de tweede helft, bij een tussenstand van 1-1. "Je kon zien dat we een aantal minuten geshockt waren. Maar we zullen elk moment blijven vechten voor Aaron, want dat verdient hij."