De Wii is een virus

Pheno

Een vrij duidelijke uitspraak van Fredrik Liliegrin, voormalig voorzitter en een van de stichters van DICE. In een interview over zijn nieuwe bedrijf Antic Entertainment, onder andere bekend van Junk Battles, liet hij duidelijk merken hoe hij over de console van Nintendo denkt.

Hij gaat alleen voor de Wii gaan ontwikkelen als hij een zak geld van Nintendo krijgt. Hij zou ook alleen nieuwe IP starten op de console als hij zeker zou weten dat het een absolute hit zou worden.

De Wii beschrijft hij als een virus. Mensen moeten realiseren dat het speelgoed is, geen apparaat wat zich richt op entertainment. "Mensen komen bij iemand thuis, zien de Wii en spelen er even mee. De eerste indrukken zijn positief, het speelt leuk en mensen gaan naar de winkel om er ook een te kopen".

Maar vraag aan die mensen later hoe vaak ze de Wii aan hebben gehad en het blijkt dat het ergens op zolder staat te verstoffen. Als men iets anders wil dan het populaire Wii Fit, waarin een leuke stem de spelers vertelt dat ze te dik zijn en dat ze moeten gaan bewegen, zullen ze een andere console moeten kopen, volgens Liliegrin.

Hoe vaak staat jouw Wii nog aan?

Junk Battles

Een speciale Wii versie van Junk Battles zal er zo te horen nooit komen.