'Villeneuve past stoeltje bij Stefan GP'

Peterselieman

Jacques Villeneuve lijkt een grote stap te zetten op weg terug naar de Formule 1. De Canadese wereldkampioen van 1997 zal komende maandag volgens Autosport een stoeltje passen bij Stefan GP. Teambaas Zoran Stefanovic zegt dicht bij een deal met Villeneuve te zijn. Het enige dat het team niet heeft is een startbewijs van de FIA.

Kazuki Nakajima zal de eerste rijder van het team worden en de reserverol lijkt te gaan naar Pastor Maldonado. De tweede auto van Stefan GP zal komende dinsdag gereed zijn, waarna de launch op woensdag zal volgen. Deze zal in de buurt van hoofdbasis Keulen zijn. De eerste test op het circuit van Portimão werd nog door bandenfabrikant Bridgestone gefrustreerd en daarom zal de shakedown op banden van Avon plaats gaan vinden.

Stefanovic zegt dat de fusiebesprekingen met US F1 voorlopig op niets zijn uitgelopen YouTube-oprichter Chad Hurley probeert het Amerikaanse team te redden, maar enkele andere belanghebbenden frustreren zijn poging. Daarom zijn de besprekingen donderdagmiddag afgebroken.