Sutil: "Nieuwe regels passen bij mij"

Peterselieman

Adrian Sutil denkt dat hij met de nieuwe regels in de Formule 1 in het voordeel is. De Duitser kan zich goed aanpassen aan verschillende baanomstandighedenen vanwege het verbod op bijtanken zal de auto gedurende de race zich telkens anders gaan gedragen.

"Ik heb nooit veel problemen gehad om mijn rijstijl aan te passen," zegt Sutil tegen Autosport. "Ik denk dat het een voordeel is dat ik heb. Je kunt het onder natte omstandigheden zien, het maakt me niet uit. Ik zit in de auto en ga zo hard als ik kan. Dat kan dit jaar een voordeel zijn, omdat de auto gedurende de race erg verandert. Je hebt overstuur, onderstuur, een zware en een lichte auto en daar moet je telkens aanpassingen voor doen."

"We hebben vooral negatieve dingen gehoord over de nieuwe regels, maar er kunnen juist nu interessante dingen gebeuren. Ik sta er met open vizier tegenover en ik kijk dan ook uit naar de races," zo zegt de Duitser die Force India strategisch een van de betere teams vindt. "Je hebt minder werk voor een race, omdat je het simpelweg niet weet. Alle strategieën liggen nog open en het komt vooral aan op timing. Het zal enkele races kosten om alle strategieeën te leren kennen. Je kunt het wel simuleren, maar in races kan van alles gebeuren."