'Gamers maken pacts met de duivel'

Pheno

Volgens Lance Christian, de auteur van een artikel in de The Bulletin, komen er steeds meer videospelletjes die gericht zijn tegen christelijke normen en waarden. De 32-jarige noemt zich zelf een fervent speler van computerspellen en is van mening dat het "probleem" al zo'n tien jaar speelt.

"Ik voel dat de duivel een nieuw instrument heeft om in te werken op deze generatie. De ouders, die de technologie van tegenwoordig niet kunnen volgen, worden in het donker achtergelaten".

Natuurlijk noemt hij ook voorbeelden. In het spel Deception: Invitation To Darkness maken spelers een onheilig pact en verkopen hun ziel aan de duivel in ruil voor macht. Het doel van het spel is om de duivel te doen herrijzen.
In Nocturne is de held een demon. Deze vernietigt de drie aartsengelen St. Michael, Gabriel and Raphael om daarna God aan te vallen.
In Dragon Age: Origins draait het spel om de vloek die een boze God heeft uitgesproken over de wereld. Een heks valt gelovigen aan en spelers kunnen seks met haar hebben zodat ze geboorte kan geven aan een god in ruil voor een nieuwe magie. Een ander scenario stelt spelers in staat om seks te hebben met een demon in ruil voor de ziel van een jongen.
Andere 'overtreders' die genoemd worden, zijn Dante's Inferno, Guitar Hero, Devil Summoner, Koudelka, Trapt, Bayonetta en Darksiders.

Volgens het artikel profiteren uitgevers van de satanische, anti-katholieke en de algemene anti-religie thema's. Ook het ESRB, het rating systeem voor games, krijgt er van langs. Deze vermeldt namelijk niets van de "openlijke satanische inhoud" van genoemde games.

Satan in Dungeon Keeper