[Six Nations] Ierland verslaat Engeland op Twickenham

ChiefBigFoot

Tijdens het weekend van vrijdag 26 februari en zaterdag 27 februari vonden de derde serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Engeland en Ierland.

Engeland - Ierland 16-20

Ierland heeft Engeland op Twickenham verslagen na een spannende pot rugby. Door het verlies van de Engelsen is alleen Frankrijk nog ongeslagen in de Six Nations. Ierland schoot uit de startblokken, met als gevolg dat Bowe na vier minuten de bal al over de trylijn gedrukt had. Sexton, die de voorkeur boven O'Gara kreeg, miste de conversie echter. Engeland zette druk en dat resulteerde in een penalty, maar Wilkinson schoot deze via de paal naast. Hij herpakte zich snel en zijn tweede poging was wel raak. Ondanks dat Engeland druk bleef zetten wist Sexton nog wel een penalty te benutten. Ook Wilkinson maakte er nog ééntje in de eerste helft, waardoor de ruststand op 6-8 in het voordeel van de Ieren kwam te staan.

In de tweede helft maakte Tomas O'Leary van Ierland een overtreding, maar omdat de Engelsman Danny Care voor eigen rechter besloot te spelen was het toch Ierland dat de penalty kreeg. Deze werd richting de hoek van het veld geschoten, zodat Earls de tweede Ierse try van de wedstrijd kon maken. Sexton kon de conversie echter wederom niet benutten, waardoor de voorsprong slechts op 13-6 bleef steken. Engeland baande zich een weg naar voren met de zware jongens voorop als een soort stormram en via Cole kon de bal over de trylijn gedrukt worden. Wilkinson wist de conversie wel te benutten en schoot Engeland op gelijke hoogte met Ierland, 13-13. Even later kreeg Ierland nog een flinke klap te verwerken toen aanvoerder Brian O'Driscoll met een brancard van het veld gedragen moest worden nadat hij met zijn hoofd in aanraking kwam met de knie van de 111 kilo zware Paul O'Connell.

Met nog tien minuten te gaan kwam Engeland zelfs voor toen Jonny Wilkinson een drop goal maakte. Ierland liet zien dat het over veel wilskracht beschikt, want niet veel later maakte Bowe zijn tweede try van de wedstrijd nadat hij Wilkinson en Ben Foden wist te omspelen. De voor Sexton ingevallen Ronan O'Gara wist de conversie wel te benutten waarmee de eindscore op het bord kwam te staan. Ondanks de winstpartij staan Ierland nog altijd derde op de ranglijst vanwege een slechter doelsaldo dan Engeland. Frankrijk staat nog altijd op kop. Wales staat vierde, gevolgd door Italië en Schotland staat puntloos laatste.

Engeland
Try: Cole
Conversie: Wilkinson
Penalty's: Wilkinson (2)
Drop-goal: Wilkinson

Ierland
Tries: Bowe (2), Earls
Conversie: O'Gara
Penalty: Sexton