Red Bull testte gisteren al in Barcelona

Peterselieman

Naar nu blijkt heeft Red Bull Racing gisteren al een testdag op het circuit van Barcelona gehad. Officieel ging het om het maken van filmopnamen, maar sponsor van het team Speed Week meldt dat er goed gebruik gemaakt is van de tijd op de baan.

Red Bull had meer tijd op het circuit nodig, omdat de test in Valencia overgeslagen werd en beide testweken in Jerez geteisterd werden door regen. Daarom werd besloten om het circuit van Barcelona voor een dag te huren. Hierdoor viel het plan in het water om de gezamenlijke groepstest met een dag uit te breiden. Gisterochtend testte Sebastian Vettel, terwijl Mark Webber het stuur van de RB6 in de middag overnam.

Bij de gezamenlijke test die vandaag begonnen is zal de pikorde duidelijk worden. Dit omdat de teams eens snelle ronden moeten gaan rijden om te weten waar ze staan. Omdat veel teams deze week het pakket voor Bahrein al mee hebben zal een volgorde zichtbaar worden. Naar verluidt gebruikt Ferrari nieuwe vleugels en heeft het een nieuwe diffuser onder de auto gemonteerd.