Mathijsen: "Alleen nog maar verloren in Eindhoven"

Olga Kroeders

PSV en Hamburger SV knokken vanavond met elkaar om een plaats in de volgende ronde van de Europa League. HSV-verdediger Joris Mathijsen heeft nog nooit gewonnen in Eindhoven, en wil daar verandering in brengen.

De trainer van PSV, Fred Rutten, blikte gisteren al vooruit op de wedstrijd en verwacht een defensief HSV. De trainer van de Eindhovenaren heeft vertrouwen in een goede afloop. "Ik vond dat wij op fysiek en mentaal gebied genoeg over hadden tijdens de eindfase van het vorige duel. Voor een eventuele verlenging ben ik dan ook niet bang."

Verdediger Jérome Boateng wil de volgende ronde snel veilig stellen. "We willen winnen in Eindhoven en vooral snel een doelpunt forceren", aldus de speler van HSV. Als HSV scoort, zal PSV drie doelpunten moeten maken om de volgende ronde te bereiken.

Dat is iets wat Joris Mathijsen moet zien te voorkomen. De Oranje-international heeft nog nooit gewonnen in Eindhoven. "Volgens mij heb ik met AZ en Willem II alleen maar verloren in Eindhoven. Het wordt tijd voor een zege."