Stefan GP: "Volgende week duidelijkheid nodig"

Peterselieman

Stefan GP wil voor komende woensdag van de FIA weten of het team een startbewijs voor het Formule 1-seizoen 2010 krijgt of vanaf de zijlijn toe moet kijken. De Servische renstal heeft al een container met materiaal naar Bahrein gestuurd, maar komende woensdag is de uiterste datum om de rest over te brengen. Daarom wil de equipe van Zoran Stefanovic weten waar ze aan toe is.

"We zijn in afwachting van wat er gaat gebeuren en de deadline voor Bahrein nadert. Als je naar Bahrein wil gaan moet de boel uiterlijk woensdag ingepakt zijn en wij denken dat er wat mogelijk is. Technisch gezien is het mogelijk dat wij ons later in het seizoen bij het veld voegen, maar wij zullen in Bahrein zijn. Het is nog niet zeker, maar we kijken er wel naar uit," zei Stefanovic tegen Reuters.

Het team is hierbij afhankelijk van het resultaat van het FIA-onderzoek naar Team US F1. Bij die renstal lijkt het geld op te zijn en is een Formule 1-bolide verre van gereed. Daarom heeft dat team de FIA gevraagd om de eerste vier races te mogen missen, maar nog niet duidelijk is of de autosportfederatie op dat verzoek in gaat of US F1 het startbewijs afneemt.