Zweedse ijshockeyers uitgeschakeld tegen Slowakije

Denny (nyny83)

Zweden zal zijn titel op de Olympische Spelen van 2006 niet kunnen prolongeren. Slowakije was met 4-3 te sterk en gaat door naar de halve finales. Daarin mogen zij het opnemen tegen het thuisland Canada.

De eerste die scoorde was Marian Gaborik. Hij one-timede in de tweede periode een hard schot langs zijn teamgenoot bij de New York Rangers, goalie Henrik Lundqvist. Daarmee beëindigde Gaborik een reeks van 172 minuten zonder tegendoelpunt van Lundqvist. Slechts 37 seconden later stond het al 2-0 door een goal van Andrej Sekera. Hij werkte een knappe pass van Richard Zednik langs Lundqvist.

Patric Honqvist maakte de 2-1 uit een pass van ex NHL-superster Peter Forsberg van achter het net vandaan. Even later werd het 2-2 nadat een pass van Henrik Zetterberg van richting veranderde via de schaats van verdediger Milan Jurcina. Pavol Demitra maakte er nog in de tweede periode 3-2 van in de powerplay. Hij schoot vanaf de linkervleugel de puck hard binnen. Dit was ondanks de drie goals deze periode pas het vierde schot op doel van de Slowaken in de periode.

In de derde periode maakte Tomas Kopecky de 4-2 door een rebound binnen te werken. Hij werd daarbij volledig vrij gelaten voor het doel van de Zweedse goalie. 38 seconden later maakte Daniel Alfredsson nog wel de 4-3, maar de verdedigende Olympisch kampioenen wisten verder niet meer te scoren.