Stekelenburg: "Als je er niet in gelooft, kun je beter thuisblijven"

JJdJ1984

Ajax staat in Turijn voor een lastig karwei. Tegen Juventus moet een 2-1 achterstand goedgemaakt worden. In aanloop naar het duel spreekt doelman Maarten Stekelenburg zijn vertrouwen uit in een goede afloop.

"We hebben heel goed gespeeld, maar twee persoonlijke fouten deden ons de das om", aldus Maarten Stekelenburg die voldoende perspectief ziet voor zijn ploeg. "Het is te hopen dat we er twee maken en de nul weten te houden. Als je daar niet in gelooft, kun je beter thuisblijven."

Door een domme gele kaart in de thuiswedstrijd kan aanvoerder Luis Suarez niet meespelen in de return. Hierdoor zal Martin Jol moeten gaan puzzelen in de opstelling. "Hij is een fenomeen, scoort meer dan wie ook in Europa en is dit seizoen in totaal ook al goed voor tussen de 20 en 25 assists. Hij is onvervangbaar. Maar we hebben andere jonge jongens met kwaliteiten, die Juventus hopelijk voor problemen kunnen stellen."

Iemand die dat zou kunnen is Miralem Sulejmani. De Serviër verschalkte Gianluigi Buffon al in Amsterdam. "Ik denk dat hij iemand is, die een rolletje zou kunnen spelen", besluit Jol.