Nederlandse game 'Greed Corp' vandaag te downloaden

Kevin (KoosyNL)

De Amsterdamse studio W! Games heeft vanaf vandaag haar eerste downloadbare game op de Xbox 360 beschikbaar gesteld. 'Greed Corp' is een zogenaamd 'turnbased strategiespel' waarbij spelers om de beurt een aantal zetten mogen doen.

In 'Greed Corp' kies je één van de vier facties, waarna er tegen de computer of vrienden gespeeld kan worden, zowel offline als online of in een mix van deze. Het is de bedoeling dat jouw factie het langst overleeft terwijl de grond waarop je staat langzaam onder je voeten wegzakt.

'Greed Corp' is vanaf woensdag tegen een betaling van 800 Microsoft Points te downloaden op de Xbox 360. Het strategiespel is vanaf donderdag ook te downloaden op de PlayStation 3 voor net geen tien euro.

'Greed Corp' betekent het startsein van een flinke serie downloadbare games. 'Greed Corp' valt binnen het Mistbound-universum en laat spelers kennismaken met de setting van deze nieuwe virtuele wereld.

Nikki Kuppens, game-ontwerper bij W!Games, is al bezig met de nieuwe game. "Het wordt een twin-stick shooter die je vanuit vogelvluchtperspectief kunt spelen." Meer informatie wil Kuppens nog niet loslaten over de game die we in de loop van dit jaar nog kunnen verwachten.

Nederlandse game 'Greed Corp' vandaag te downloaden
Nederlandse game 'Greed Corp' vandaag te downloaden (Foto: Novum)