De arc gaat de strijd aan met Natal

Pheno

Rob Dyer, SCEA Senior Vice President van Publisher Relations, heeft publiekelijk gesproken over de langverwachte nieuwe controller van Sony.

"Ik ben eigenlijk heel trots op de manier waarop we gehandeld hebben met de controller", zegt Dyer. "We kunnen straks games laten zien, in plaats van mooie verklaringen in de pers. We willen geen PR spervuur openen, maar werkende resultaten laten zien".

Bij de komende GDC en DPS (Destination PlayStation) en natuurlijk tijdens de E3 zal Sony software laten zien, ook van andere developers. Sony vindt dat zij meer games hebben voor zowel de normale speler als de hardcore gamer ten opzichte van Microsoft met hun Natal.

Vervolgens legt Rob Dyer uit waarom hij denkt dat Sony de betere oplossing heeft: "De controller is makkelijker te integreren in de spellen. Ontwikkelaars kunnen van dezelfde code gebruik maken die men nu al gebruikt voor de huidige PS3, Xbox 360 of zelfs Wii games. Dat kan met Natal niet". Volgens hem zal daardoor de controller beter ondersteund worden dan Natal. De controller heeft ook meer innovatie in zich. Met name de camera en de precisie zijn volgens hem ongekend ten opzichte van de huidige oplossing van Nintendo en de komende Natal-oplossing van Microsoft. 

Op de vraag of hij niet bang is dat er een hoop matige games komen zoals op de Wii, antwoordt hij dat dat zeker niet zal gebeuren. Sony heeft veel ideeën met focusgroepen besproken, om zo ervoor te zorgen dat het eindproduct wel iets is wat gamers willen. Volgens hem heeft Sony veel geld gespendeerd om te onderzoeken wat gamers nu willen. Sony is er daarom zeker van dat het niet zal floppen door matige spellen, die 'geforceerd' gebruik maken van de controller.

Arc you ready?