Patch lost widescreen problemen BioShock 2 op

Christophe (SpankmasterC)

2K Games heeft een patch voor BioShock 2 uitgegeven die het spel eindelijk een echte widescreen-ervaring moet geven op de PC. Het stomme is dat de eerste BioShock in eerste instantie ook al te kampen had met dit probleem.

Het probleem was dat als je het spel op een breedbeeld monitor speelde je geen extra ruimte aan de zijkanten kreeg, maar dat er schermruimte van boven en onder het scherm werd afgesneden om van een 4:3 beeld een 16:9 of 16:10 beeld te maken. Zie het plaatje voor verduidelijking.

Deze fout was in eerste instantie helemaal niet aanwezig in BioShock 2, maar door een bugfix laat in de ontwikkelcyclus van de game was deze fout er toch weer ingeslopen. Gelukkig voor alle gamers met breedbeeldmonitoren (en wie is dat tegenwoordig nu niet?) is het probleem nu opgelost. De game wordt automatisch gepatcht zodra je hem opstart.

BioShock widescreen probleem

Het probleem zoals dat ook in BioShock 2 voorkwam: bij een breedbeeld resolutie werd het scherm niet horizontaal breder maar vertikaal ingekort, het rode gedeelte van het scherm werd niet getoond.