Alonso wil nog steeds wielerploeg met Contador

Frank (franklop)

Alberto Contador staat dit seizoen nog steeds onder contract bij Astana, maar volgend seizoen zou hij best wel eens voor de wielerploeg van Formule 1-coureur Fernando Alonso kunnen gaan rijden. Het is nog steeds de wens van de tweevoudig wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport om een wielerploeg met Contador op te zetten.

"Het is een project voor me, een soort droom," aldus Alonso die dit jaar voor Ferrari gaat rijden. "Het opzetten van een topteam dat in de positie zal zijn om de Tour de France te winnen zou een prachtig gevoel geven. Ik weet dat het niet makkelijk is om een ploeg vanaf de grond op te bouwen. Je hebt goede renners nodig, een goede technische staf en natuurlijk veel sponsoren. Voorlopig ben ik niet in de positie om zoiets op te starten, vanwege de economie."

"Het is iets waar Alberto en ik aan kunnen werken, ik sta er open voor. Ik weet dat hij dit jaar nog bij Astana zit, maar ik weet zeker dat hij volgend jaar zeer geïnteresseerd zou zijn als de kans zich voordoet."