Pluim kan Vitesse verruilen voor topclub

Michel (methodmich)

Wiljan Pluim, de aanvallende middenvelder van Vitesse, twijfelt over een langer verblijf in Arnhem. Pluims contract loopt af en Vitesse heeft hem een aanbieding gedaan om tot medio 2013 te tekenen, maar er is ook een topclub die hem zou willen inlijven.

De 21-jarige Pluim praat deze week met de club uit de top van de Eredivisie, van wie hij de naam niet mag noemen. "We hadden een prima kennismakingsgesprek met een club uit de Nederlandse top. We willen Vitesse niet aan het lijntje houden. Deze week komen we met een reactie op het Arnhemse aanbod," zegt Pluims zaakwaarnemer tegen Voetbal International. "We zijn benieuwd naar hun visie. Wiljan is een jonge speler en moet veel spelen om beter te worden. Zijn ontwikkeling staat centraal. Maar zo'n club komt misschien maar één keer voorbij."

Een constructie waarbij Pluim door de topclub wordt vastgelegd, om vervolgens verhuurd te worden, is voor de speler minder interessant. Dan kan hij volgens zijn zaakwaarnemer beter op het prima aanbod van Vitesse ingaan. De Zwollenaar speelde tot nu toe vijftien duels in de Eredivisie namens Vitesse, waarin hij één keer scoorde.