Wellens wint sluitingsprijs, Nys klassement GvA

Frank (franklop)

Sven Nys is de winnaar geworden van de Gazet van Antwerpen-Trofee. De leidende positie van de Belg kwam in de laatste veldrit in Oostmalle niet meer in gevaar en won voor de zevende keer het eindklassement. De winst was voor Bart Wellens, die een lange solo van zeven ronden succesvol volbracht.

Niels Albert had weer eens een slechte start en daarvan profiteerde Zdenek Stybar. De Tsjech nam een voorsprong en pakte bij de eerste tussensprint drie belangrijke punten voor het Gazet van Antwerpen trofee. Sven Nys, Kevin Pauwels en Bart Wellens zaten toen al in het wiel van de Tsjech.

Wellens pakte de fase na de tussensprint om weg te springen bij zijn medekoplopers. Na vier ronden had Wellens een voorsprong van een halve minuut op een omvangrijke groep achtervolgers. Zijn voorsprong werd maar groter en op vier ronden van het einde bedroeg het al 50 seconden.

Zijn zege kwam niet meer in het gedrang, evenals de eindzege in het klassement van Sven Nys. Klaas Vantornhout dacht één ronde voor het einde dat hij al binnen was en sprintte vol weg voor de tweede plaats. Toen hij eenmaal doorhad dat hij nog een ronde moest besloot hij door te rijden en had een flink gaatje op Nys, Stybar en Bart Aernouts.

Toen Stybar Vantornhout achterhaalde gingen beiden hard onderuit, waarbij de Belg de omheining raakte en lang op de grond bleef leggen. Inmiddels won Wellens de rit, voor Stybar en Pauwels.