Prince of Persia speelt weer met tijd

Victor (albedo)

De laatste Prince of Persia was een hele verandering, met cell shaded graphics en een geheel nieuwe prins. Met het nieuwe Prince of Persia: The Forgotten Sands keert Ubisoft weer terug naar de roots. Het nieuwe avontuur van de prins speelt zich af tussen The Sands of Time en The Warrior Within en overbrugt een periode van zeven jaar.

In The Forgotten Sands gaat de prins op bezoek bij zijn broer Malik. De stad van zijn broer ligt onder vuur van een oud leger. Om zijn koninkrijk te redden had Malik hulp gevraagd van een leger, de zaken pakten echter anders uit met chaos tot gevolg. Natuurlijk is het aan de prins om zaken weer op orde te stellen. De ontwikkelaars hebben gekozen voor deze periode omdat deze de verandering van de prins laat zien, van een naïeve kerel tot een donkere en pessimistische prins.

Ditmaal kun je meteen aan het begin van het spel de tijd beïnvloeden. Daarnaast krijgt de prins tijdens het avontuur krachten die de natuurlijke elementen gebruiken. Zo kan de prins water beïnvloeden door het water solide te maken, zodat hij erover heen kan lopen of het kan gebruiken als steun om hogere locaties te bereiken. Tevens gebruik je de krachten, die je krijgt tijdens het spel, om de vele puzzels op te lossen. Daarnaast wordt er natuurlijk weer flink gevochten. Tijdens het vechten draait het om ontwijken, blokken is er niet bij. Daarbij spelen combo's een belangrijke rol en worstel je door soms wel vijftig vijanden tegelijk. De ontwikkelaars wilden het spel het gevoel van The Sands of Time geven, maar dan veel heftiger.

Hoe alles uitpakt weten we op 20 mei, dan moet Prince of Persia: The Forgotten Sands voor PlayStation 3, Xbox 360, PC en de Wii in de winkels liggen.