Rabobank stuurt zeven Nederlanders naar Omloop

Frank (franklop)

Er zullen volgende week zaterdag tijdens het Omloop het Nieuwsblad mogelijk 24 Nederlanders aan de start staan. Rabobank vaardigt de grootste groep Nederlanders af; van de acht man die er meedoen zijn er zeven van de Nederlandse nationaliteit, echter is de kopman een Belg, namelijk Nick Nuyens.

Daarnaast rijden Lars Boom, Sebastian Langeveld, Tom Leezer, Joost Posthuma, Tom Stamsnijder, Maarten Tjallingii en Bram Tankink mee voor de formatie van de Boerenleenbank. Vacansoleil start met Johnny Hoogerland, Jens Mouris en Lieuwe Westra, terwijl Skil Shimano met Tom Veelers, Robin Chaigneau, Roy Curvers, Floris Goesinnen en Koen de Kort start.

De andere Nederlanders op de voorlopige startlijst zijn Michiel Elijzen, Gerben Löwik (beiden Omega Pharma), Michel Kreder, Martijn Maaskant (beiden Garmin), Servais Knaven, Niki Terpstra (beiden Milram), Karsten Kroon (BMC), Stefan van Dijk (Willems Verandas) en Reinier Honig (Acqua e Sapone)

Opvallende afwezige op de voorlopige startlijst is Philippe Gilbert. De winnaar van 2008 meldde eerder nog dat hij zou starten, maar ontbreekt vooralsnog bij de selectie van Omega Pharma-Lotto.



Rabobank domineerde vorig jaar in de Omloop het Nieuwsblad, maar wisten het niet af te maken.