Di Resta krijgt extra testtijd van Force India

Peterselieman

Het Formule 1-team Force India maakte gisteren tijdens de tweede testdag in Jerez een opmerkelijke wijziging. Testrijder Paul di Resta reed de halve dag in plaats van vaste rijder Vitantonio Liuzzi die pas in de middag het stuur van de Brit overnam. De verandering heeft te maken met het slechte weer de afgelopen tijd in Spanje.

"Ik was terug in de auto vandaag om wat meer te rijden," zei Di Resta. "Jammer genoeg was het weer wederom slecht, maar in deze fase geeft het rijden me meer ervaring over de werking van de auto en het werken met het team. Ik heb gereden met de intermediates en de extreem wets, waardoor ik goede ervaring heb opgedaan en geen nieuwe dingen tref in races die vergelijkbaar zijn met die in Maleisië."

Vandaag zal Adrian Sutil gaan rijden, terwijl morgen Liuzzi het stuur weer over zal gaan nemen. "Helaas zorgen de barre weersomstandigheden in Jerez ervoor dat onze racerijders erg weinig op een droge baan kunnen rijden. Daarom hebben we het programma zo aangepast dat zij rijden op de momenten dat het beste weer wordt voorspeld," zei een woordvoerder van het team.