Campos klaar voor overname

Sally (Tessa)

Adrian Campos, grondlegger van het nieuwe Formule 1-team Campos Meta 1, is klaar voor een overname van zijn team. Grootaandeelhouder José Ramón Carabante zal het hele team overnemen, zo gaan de geruchten.

Het Spaanse raceteam had al maanden financiële problemen, maar Carabante wil proberen om de Dallara-Cosworths-auto's in 2010 op de grid te krijgen. De investeerder heeft voormalig Force India-teambaas Colin Kolles en oud-technisch directeur van Red Bull Racing Geoff Willis op korte termijn uitgenodigd.

Een debuut in Bahrein op 14 maart is zeker een haalbare optie, al is het mogelijk dat Campos de eerste paar races zou moeten missen. Het team zal zeer waarschijnlijk de laatste test van het voorseizoen van 25 tot en met 28 februari in Barcelona niet halen. Dat betekent dat de wagens alleen tijd hebben voor een korte shake-down voordat ze aan de races meedoen.

Karun Chandhok, die ook in beeld is bij Stefan GP, en Formule Renault 3.5-kampioen Bertrand Baguette zouden in de race zijn voor het tweede stoeltje naast Bruno Senna.

Het is niet duidelijk of zowel Kolles als Willis een langetermijnfunctie zullen krijgen binnen het team. Campos, die mogelijk de schijn op wil houden, was niet bereikbaar voor commentaar. Eerdere geruchten gingen over over een overname door A1GP-baas Tony Teixeira, en het team had een openstaande rekening aan chassisbouwer Dallara. Stefan GP zou, in het geval Campos niet aan Dallara kon betalen, de bolides overnemen.